Accions Socials

COMUNITAT 13 DE ENERO. TALNIQUE. EL SALVADOR.

Fer una crònica de les accions realitzades a Talnique és parlar d’un procés continuat, és també obrir la percepció a aquesta zona empobrida del Salvador i per tant aprendre a mirar d’una manera nova el que està passant.

L’Edifici múltiple, que hem construit està format per tres mòduls i una caseta per cooperants.  El primer mòdul és un local de serveis socials comunitaris on poder reunir-se, organitzar-se i prendre decisions al voltant de les tasques relatives a la Comunitat 13 de Enero, i a la vegada és un espai adequat per desenvolupar activitats socials, educatives i cursos d’alfabetització, educació sanitària i capacitació en alguns oficis. L’altre mòdul és un espai on es realitzaran activitats productives artesanals enfocades majoritàriament a les dones, en aquest moment més de 100 dones, mares de família esperen ser capacitades per a la creació d’una empresa de dolços, l’Associació Adeproca donarà els cursos de capacitació que començaran a la primavera. El tercer mòdul és una guarderia infantil i els serveis sanitaris, tot això és l’estructura bàsica per realitzar l’acció educativa necessària i urgent en aquest petit poble de la Sierra del Bálsamo.   

L’última fase de la construcció de les 170 cases, que amb l’ajuda de CEE a través del Programa de Reconstrucció de la Unió Europea PROARES, han donat forma real, i molt bonica a aquesta zona de la Sierra, s'ha completat.

Veient el que hem realitzat podem dir que l’Objetiu General de comptar amb la infraestructura Comunitària necessària per al desenvolupament de la Comunitat està complerta i també els Objetius Específics de tenir espais adequats per desenvolupar activitats socials, educatives i de capacitació, així com la guarderia que possibilita que les mares puguin treballar i elevar així el nivell de vida.

LES ROSES DE SANT JORDI

En plena diada de Sant Jordi, en plena eclosió de la primavera, envoltats de la màgia de les roses, un any més un equip de voluntaris es mobilitza sota el signe de la solidaritat, una solidaritat que es contagia a tots els col·laboradors, voluntaris i clients que, any rera any, volen aportar el seu gra de sorra a aquesta iniciativa. Aquest any els beneficis de la venda de les roses aniran a ajudar els afectats pel terratrèmol de Talnique, El Salvador.

Associació Zen Danaparamita. Nif: G63265235, Lincoln 6, 08006 Barcelona